De betrokken en onafhankelijke lokale partij van Ommen

De betrokken en onafhankelijke lokale partij van Ommen

Politiek Verwoord

Alice Hemstede

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is Alice Hemstede van de VOV aan het woord.

Mijn naam is Alice Hemstede en ik stel me graag aan u voor. Ik ben 19 jaar en ben de jongste kandidaat op de kieslijst van de VOV. Ik woon samen met mijn ouders en broers in Ommen op een boerderij (melkveebedrijf). Momenteel studeer ik nog en volg de opleiding Aankomend Onderofficier Verpleegkundige. Het is een niveau 4 opleiding voor verpleegkundige en een niveau 3 Veva opleiding voor onderofficier. Ik heb inmiddels ervaring opgedaan in verschillende stages in de zorg als verpleegkundige.

Aandacht voor welzijn

Mijn interesse in de politiek richt zich daarom onder andere ook op de zorg. Ik vind dat er meer aandacht besteed moet worden aan het welzijn van zowel jongeren als ouderen. Welzijn is een heel belangrijk punt in de zorg. Als mensen een fijne dag hebben en goed in hun vel zitten dan is er meestal ook minder lichamelijke zorg nodig en is het voor de persoon zelf ook minder zwaar. De persoon voelt zich dan fijn en is blij. Op die manier is iedereen blij.

Luisteren en eerlijk zijn

Ik ben betrokken geraakt in de politiek, omdat ik het interessant vind en omdat ik eraan wil bijdragen dat er meer naar de bewoners in de gemeente Ommen geluisterd wordt. Je kunt natuurlijk nooit iedereen over alle onderwerpen blij maken, maar als je dingen goed uitlegt en goede argumenten hebt dan heeft iedereen er uiteindelijk wel vrede mee. Mijn keuze viel op de VOV omdat ik vind dat dit het beste door deze partij in de praktijk gebracht wordt. Daarom heb ik mij bij deze partij aangesloten. De VOV vindt de mening van de bewoners van de gehele gemeente Ommen belangrijk. We kijken binnen de VOV goed of suggesties voor verandering haalbaar en realistisch zijn en we zijn eerlijk als dat niet zo is. Als inwoners tijdens ons wekelijks inloopuur met ons in gesprek gaan dan gaan we er ook daadwerkelijk mee aan de slag. Dit vind ik persoonlijk ook erg belangrijk in een partij, maar ook in de gemeenteraad. Openheid en eerlijkheid. Realistisch kijken of iets haalbaar is en het anders gewoon direct zeggen.

Activiteiten voor jeugd

Zoals ik al eerder aangaf vind ik het welzijn voor iedereen, zowel jong als oud, heel erg belangrijk. Ik wil graag dat er, zodra de coronamaatregelen dat toestaan, meer activiteiten komen voor de jongeren, dat er meer voor hen te doen is en dat dit ook goed onder de aandacht van de jeugd wordt gebracht.

Aandacht voor boeren

Voor de agrarische sector vind ik het heel belangrijk dat het haalbaar is voor de boeren om economisch duurzaam te kunnen blijven bestaan en dat het beroep ondanks de vele regelgeving ook leuk blijft. Het is belangrijk dat er goed geluisterd word naar de inwoners van Ommen en daar horen ook zeker de boeren bij.

,