De betrokken en onafhankelijke lokale partij van Ommen

De betrokken en onafhankelijke lokale partij van Ommen

Politiek Verwoord


OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is Bas van der Velde van de VOV aan het woord.

Mijn naam is Bas van der Velde en ik ben 21 jaar oud. Ik sta op de 3e plek op de kandidatenlijst van de VOV Ommen en hoop na de gemeenteraadsverkiezingen in maart geïnstalleerd te worden als
raadslid. Ik ben geïnteresseerd geraakt in onze lokale politiek omdat ik mij onvoldoende kan vinden in de huidige stand van zaken. Naast mijn politieke interesse studeer ik aan de Rijksuniversiteit in Groningen waar ik de master technische bedrijfskunde volg, deze hoop ik volgend jaar af te ronden.
Daarnaast werk ik al vijf jaar bij Rederij Peters waar ik veel toeristen, zowel lokaal als van buitenaf, spreek.

Als 21-jarige wil ik mij graag inzetten voor een betere leefbaarheid voor de jeugd in Ommen, omdat ik goed zicht heb op wat daar voor nodig is. Voor mij houdt dit o.a. in dat er voornamelijk meer betaalbare woningen gebouwd moeten worden in gemeente Ommen. Het is weliswaar een probleem dat op landelijk niveau speelt, maar moet wel lokaal opgelost worden. Het vertrek van jongeren naar de grotere steden moet voorkomen worden om Ommen en de kernen leefbaar te houden. Ook het centrum van Ommen heeft te maken met leegloop, steeds meer lokale bedrijven gaan failliet of stoppen met hun bedrijfsvoering. Wij willen ons met de VOV hard maken voor een goed gevuld centrum; de gemeente zou lokaal ondernemen meer moeten faciliteren. Ik vind deze punten in de praktijk onvoldoende terug en dat heeft mij doen besluiten om hier zelf mee aan de slag te gaan.

De VOV

De VOV is een meer gematigde en sociale lokale partij omdat het een ‘mengelmoes’ van denkwijzen heeft. Iedereen is bij ons welkom ongeacht geloofsovertuiging, geaardheid of afkomst. Hierdoor worden meer perspectieven belicht en kunnen we een goede afweging maken van alle belangen. De focus bij de VOV ligt altijd op wat het beste is voor de inwoners en voor de ondernemers en dat vind ik ontzettend belangrijk voor een lokale partij, dit trekt mij dan ook zeer aan bij de VOV. Een luisterend oor voor alle inwoners en ondernemers in de gemeente en dit vertalen naar de gemeenteraad, ofwel ons motto ‘van de straat naar de raad’.

Campagne

De verkiezingen komen er natuurlijk aan en wij willen zo veel mogelijk inwoners spreken over de huidige problemen binnen de gemeente Ommen. Wij hebben een leuk programma bedacht om met u in contact te komen. Wij zijn tegenwoordig meer actief op Instagram en Facebook, houdt deze in de gaten om op de hoogte te blijven van onze verkiezingscampagne. Hier kunt ook u met ons in contact komen!

,