De betrokken en onafhankelijke lokale partij van Ommen

De betrokken en onafhankelijke lokale partij van Ommen

Politiek Verwoord


OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Bas van der Velde van de VOV aan het woord.

De verkiezingen

Langzaam kruipen we naar de verkiezingen van 22 november en zien we dat steeds meer mensen druk zijn met de verkiezingscampagnes. Over enkele weken zijn de verkiezingen overal te zien in de gemeente via de aanplakborden, kranten en zelfs hele teams die de straten op gaan. Aan ons, als lokale partij, wordt wel eens gevraagd wat wij gaan doen voor de verkiezingen. Meestal is ons antwoord als volgt: “Wij zijn een lokale partij en houden ons bezig tot aan de gemeentegrens en wij zijn daarom niet druk met de landelijke verkiezingen”.  Wij zijn wel vrijwilliger op het stembureau of op een andere manier betrokken bij de verkiezingen.

De lokale politiek

Om dan terug te komen binnen de gemeentegrenzen van Ommen. Vorige week donderdag hebben we de eerste raadsvergadering van dit politieke seizoen weer gehad. Hierin werden enkele thema’s die wij extra belangrijk vonden behandeld. Namelijk: het rekenkamerrapport, cultuur & erfgoed uitvoeringsagenda, uitvoeringsagenda centrum Ommen en de veiligheidsvisie.

Het rekenkamerrapport gaf de gemeenteraad duidelijke conclusies en aanbevelingen mee voor de toekomst. Het rekenkamerrapport is opgesteld om de periode van de ontvlechting met de BOH te analyseren, met specifieke focus op de rol van de gemeenteraad. Onze fractie is van mening dat we met de conclusies en aanbevelingen van het rapport een effectievere gemeenteraad kunnen neerzetten die meer rendement kan behalen tijdens de vergaderingen, dus geen uren meer praten om maar een avondvullend programma te krijgen. Maar we zijn ook van mening dat dit niet alleen vanuit de gemeenteraad moet komen, maar het college van B&W hier ook een duidelijke rol in heeft. Denk hierbij aan het actiever en beter informeren van de raad over keuzes die gemaakt worden. Hiermee kan de gemeenteraad beter zijn controlerende en kaderstellende rol uitvoeren.

In de uitvoeringsagenda cultuur & erfgoed wordt de visie voor het komende jaar vastgesteld. Wij hebben voornamelijk proberen in te zetten op het immateriële erfgoed, zoals streektaal, aangezien dit in onze ogen onderbelicht was in de uitvoeringsagenda. Ik wil een ieder ook aanraden om eens een kijkje te nemen op de website van de gemeenteraad en te kijken naar de vastgestelde uitvoeringsagenda centrum Ommen, hierin worden de plannen om het centrum aantrekkelijker te maken stukken duidelijker dan ik hier in een paar zinnen kan opschrijven. Dan de veiligheidsvisie, een ander onderwerp waar wij ons als VOV vaak voorin zetten. Wij zien dat de handhaving in Ommen ondermaats is en willen graag dat er meer gehandhaafd wordt op snelheid, geslotenverklaringen en andere zaken met betrekking tot handhaving.

Lage drempel

Wij als fractie staan voor laagdrempeligheid. Dat houdt in dat inwoners altijd met ons in contact kunnen komen. Om die reden zitten wij elke dinsdagochtend van 10:00 – 12:00 bij restaurant Flater. Iedereen is welkom voor een kop koffie en om met ons te spreken over wat zij van Ommen vinden. Iedereen heeft namelijk een mening over de keuzes die gemaakt worden. Wij vinden het altijd interessant om te horen hoe inwoners tegen besluiten aankijken. Daarnaast horen wij ook graag als inwoners tegen problemen aanlopen in onze gemeente.

 

Namens Volkspartij Ommen Vooruit,

Bas van der Velde

,